Laser odložil operacijo kolena

Gospa Marta Plevčak je prišla na berglah z namenom, da se pripravi na operacijo. Laserske terapije so odpravile bolečine in bergle so danes že zgodovina, operacija pa odložena do nadaljnega. V nadaljevanju lahko preberete, kaj je o tem napisala gospa Marta Plevčak, ki jih šteje nekaj čez osemdeset let.

Izjava MARTE PLEVČAK iz Maribora o izkušnjah in laserskih terapijah pri dr.Milošu Krambergerju,specialistu ortopedije.

Najprej bi želela povedati, da sem imela težave z desnim kolenom že več let in sem v tem obdobju zaradi izboljšanja stanja le ?tega poizkušakal kar nekaj stvari, vendar stanje ni bilo nič boljše. Dodati bi želela, da se v okviru tega nisem odločila za operativni poseg svojega desnega kolena, čeprav je bila dejansko objektivna diagnoza postavljena v tej smeri.

V okviru reševanja tega izziva sem izvedela za dr. Miloša Krambergerja in laserske terapije, ki jih le-ta izvaja. Glede na pozitivne informacije o tem sem se odločila za začetek te laserske terapije. Pri tem je bila terapija v začetku, upoštevaje moje relativno slabo stanje desnega kolena, zelo intenzivna in sicer sem jo imela dvakrat tedensko. To je trajalo dokler se po mnenju dr. Karmbergerja zadeva ni izboljšala toliko, da sem nadaljevala s terapijo enkrat tedensko.

Glede same terapije bi želela povedati, da gre za posebno lasersko terapijo, pri čemer se je stanje pri meni po tej terapiji izjemno ugodno in prijetno ter znatno izboljšano, saj lahko desno koleno tudi v večji meri gibam. Zame je tudi izjemno pomembno, da v kolenu čutim izjemno olajšanje in ga lahko obremenjujem kot prej, prav tako pa tudi identična dejanja kot prej opravljam lažje. Prav tako tudi bistveno lažje hodim in tudi bolečina v kolenu so manjše in redkejše.

Zame je posebej zanimivo, da dr. Kramberger v okviru te terapije  ne dela samo na mojem desnem kolenu, kjer je postavljena diagnoza, temveč na obeh kolenih zaradi izravnave obremenitve le ?teh, seveda pa je poudarek na mojem desnem kolenu.

Zelo pozitivno pa me je presenetil izjemno močen kontakt, ki sem ga vzpostavila z dr. Krambergerjem, ki se mi je v okviru terapije posvetil na izjemno strokoven, prav tako pa tudi prijeten način ter se z mano tudi veliko pogovarjal, kar ne pomeni veliko samo meni, temveč tudi vsakemu pacientu, ki pride na terapijo.

Glede na navedeno bi želela zaključiti, da to terapijo na osnovi lastnih izkušenj priporočam vsem s takšimi in podobnimi izzivi, saj je sama terapija izjemno kvalitetna, strokovna, dejansko pomaga, končno pa je tudi medčloveški odnos pri dr. Krambergerju na takšni ravni kot ga redko doživiš kjerkoli v okviru svojih terapij in sem sama za vse navedeno izjemno hvaležna dr. Krambergerju in njegovi ženi, ki dela v ordinaciji skupaj z njim in vse to daje še dodatni občutek topline in izjemnih medčloveških odnosov v ordinaciji.